Mijn werkwijze

logoeditedphotoshop2_edited.jpg

Praktijkruimte

Alle consulten vinden plaats in mijn praktijkruimte aan huis, in een fijne, huiselijke en veilige omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed nieuws, de praktijk is weer geopend voor consulten!

Ik houd me aan de richtlijnen van het RIVM, dat wil zeggen dat de praktijk, de weegschaal en andere benodigdheden elke dag en vóór ieder consult goed schoon gemaakt worden.

Ik schud uiteraard geen handen en bovendien is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden in de praktijk. Er is speciale desinfecterende handgel beschikbaar voor gebruik door mijn cliënten.

Als je verkouden bent, koorts hebt of andere luchtweg gerelateerde klachten, verzoek ik je een eventuele afspraak te verzetten en niet naar de praktijk te komen. 

Kennismakingsgesprek

Als je er behoefte aan hebt, kun je eerst een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

In dit gesprek leg ik je mijn werkwijze uit en kunnen we kijken wat ik eventueel voor je kan betekenen en of het klikt. Als je besluit met me verder te gaan, kunnen we gelijk een intakegesprek inplannen en geef ik je een voedingsdagboekje en formulieren mee die je thuis in kunt vullen. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 15 a 20 minuten. 

Intakegesprek

Een kennismakingsgesprek is uiteraard niet verplicht, je kunt ook meteen een afspraak maken voor een intakegesprek. Dan stuur ik je een week voor onze afspraak per post of via de mail een voedingsdagboekje voor een week toe (of je kunt hier een eetdagboekformulier downloaden en zelf uitprinten). Bovendien geef ik je vragenlijsten m.b.t. tot je eetgedrag mee. 

In het dagboekje noteer je alles wat je eet en drinkt gedurende een week. Deze neem je mee naar het intakegesprek. 

Tijdens dit gesprek zullen we deze samen kort bespreken en vervolgens gaan we een intakeformulier invullen.

Bovendien gaan we je wegen, het visceraal vet, je spieren, vet percentage en tailleomvang meten en je BMI bepalen.

We kunnen op die manier goed vaststellen hoeveel je moet afvallen om een gezond gewicht te krijgen.

Naar aanleiding van ons gesprek en alle informatie die ik van jou krijg, pas ik het afvalprogramma aan jouw persoonlijke behoeftes aan. 

Consulten

Tijdens deze afspraken is er weer een weegmoment en bespreken we hoe het de afgelopen week is gegaan,

wat er wel en wat er niet goed is gegaan en hoe je je voelt. Indien wenselijk kunnen we eventuele aanpassingen maken. Ik zal je zoveel mogelijk motiveren en stimuleren om je doel te bereiken, maar je eigen inzet is hierbij van groot belang. Tijdens moeilijke momenten gedurende deze periode is er altijd de mogelijkheid om mij te appen of te mailen.

Ik ben als het ware "je stok achter de deur".

Vervolgconsulten

Het behalen van je streefgewicht is niet het einddoel, het behouden ervan zeker wel! Daarom is het aan te raden om

nog een aantal vervolgconsulten of weegmomenten in te plannen, zodat we kunnen voorkomen dat je weer vervalt in oude eetgewoonten en je weer aankomt. 

Voedingsadviesgesprek

Het is ook mogelijk om een eenmalig voedingsadvies te krijgen. Ik ga hierbij op dezelfde manier te werk als bij de consulten, je houdt een week lang een voedingsdagboek bij, die je ingevuld meeneemt naar onze afspraak. We gaan je wegen, spier- en vetmassa en visceraal vet meten en je BMI vaststellen. Er is ruimte en tijd om mij vragen te stellen over alles wat met voeding, beweging en gezondheid te maken heeft. Ik maak naar aanleiding van het ingevulde voedingsdagboek een analyse van je eetgewoonten en zal deze samen met adviezen aan je opsturen. Het is altijd mogelijk om nog een extra afspraak te maken als je hier behoefte aan hebt. 

Dit is even in een notendop hoe ik te werk ga, mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, stel ze gerust, telefonisch, via whatsapp, email of via het contactformulier op deze website.

LET OP! Ben je verhinderd? Voor alle afspraken geldt dat je deze minimaal 24 uur van tevoren af moet zeggen, anders wordt het afgesproken consult in rekening gebracht.

- link naar voedingsdagboek

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 9.00 - 17.30 uur

Dinsdag van 14.00 - 17.00 uur

Woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980

Weegschaal