• Debbie

Appel trifles

Dit is een toetje dat je goed van te voren kunt maken. Het is makkelijk en nog sneller klaar als je kant en klare Alpro vanillevla gebruikt. Heb je nog appeltjes liggen die een beetje zacht zijn? Deze kun je heel goed in dit recept gebruiken!


Wat heb je nodig voor 4 kleine toetjes?

4 glaasjes of potjes


Voor de topping: 2 grote appels, klontje plantaardige boter, 2 tl kaneel, scheutje citroensap, geschaafde amandelen

Voor de custardpudding: 500 ml plantaardige melk (ik gebruikte Alpro soya ongezoet)

30 gr custardpoeder (Koopmans), 20 gr suiker en 2 tl vanille essence of als je geen zin hebt om custard te maken kun je de kant en klare vanillevla van Alpro gebruiken (dit is wel wat dunner dan de custard, maar net zo lekker!)

Bodem: 4 plakjes ontbijtkoek


Bereiding:

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe in een kom en schep om met de kaneel en het citroensap. Verhit een klontje plantaardige boter in een koekenpan en bak de appelstukjes op laag vuur tot ze zacht zijn.


Maak ondertussen de custard: Roer de suiker door de custardpoeder, voeg 6 el van de plantaardige melk en de vanille toe en roer door elkaar. Verwarm de resterende plantaardige melk in een steelpannetje en voeg het custard-suikermengsel al roerend toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.

Om van de vla een wat dikkere custard te maken moet je deze koud roeren, d.w.z. dat je de vla van het vuur af steeds doorroert tot deze goed afgekoeld is. Als je het toetje van te voren bereidt en in de koelkast bewaart, zal hij nog verder opstijven.


Verhit een koekenpannetje en rooster de geschaafde amandel.


Zet 4 glaasjes of potjes klaar. Steek rondjes ongeveer zo groot als de bodem van deze glaasjes uit de ontbijtkoekplakken. Bedek de hele bodem van de glaasjes met ontbijtkoek, schep daar bovenop de gebakken appeltjes en eindig met de custard. Snijd eventueel overgebleven ontbijtkoek in hele kleine stukjes, en bewaar deze in een afsluitbaar bakje.


Bestrooi vlak voor het serveren met de stukjes ontbijtkoek en de geschaafde amandel.


Heb je dit recept gemaakt? Laat het zien op social media! Via mijn Instagram @gewichtscoachdebbie deel ik dan jouw creatie in mijn stories en highlights!










12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven