• Debbie

Bami met tofu

Bami zonder pakjes of zakjes, maar toch snel klaar, makkelijk en vega(n)!


Wat heb je nodig voor 4 personen?


Voor de bami: 300 gr mienestjes, 2 el sesamolie, 1 bami groentepakket (450 gr),

1 rode paprika, 1 bakje taugé (125 gr), 1 blok bio tofu (375 gr),

1 theel kala namak (zwart zout voor de eismaak), halve theel. kurkuma,

1 theel. paprikapoeder, peper

Voor de kruidenmix: 2 el pindakaas, 1 theel. sambal, 1 el sojasaus, stukje gember geraspt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. kurkuma, 1 uitgeperst teentje knoflook

Voor erbij: 80 gr pinda's, gebakken uitjes en cassavechips


  1. Maak eerst de kruidenmix door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren.

  2. Zet een pan met ruim water op voor de bami en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verhit 1 el sesamolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de bamigroente en de paprika op middelhoog vuur. Prak ondertussen de tofu fijn met een vork in een grote kom en meng met de Kala Namak, kurkuma, paprikapoeder en peper.

  4. Giet de mie af, doe in een vergiet, spoel kort af met koud water en laat goed uitlekken.

  5. Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan en bak de tofu tot deze goed heet is. Doe de kruidenpasta bij de groenten en laat even meebakken, voeg de uitgelekte bami en de gebakken tofu erdoor en laat alles goed warm worden, roer af en toe om.

  6. Serveer de bami met pinda's, gebakken uitjes en cassavechips.






0 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

Vrijdag van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980