• Debbie

Banana choco nicecream

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2021

In principe is dit ijs niets meer en niets minder dan gepureerde bevroren bananen en een beetje plantaardige melk. Aangezien het ijs bevroren bananen als basis, heeft, is het handig dat je eerst stap 1 al gedaan hebt als je het wilt gaan maken! In eerste instantie heeft het ijs een heel zachte structuur, een wat echtere ijsstructuur krijg je als je het een paar uur in de vriezer laat staan. Je hebt voor dit gerecht wel een goede blender nodig met in ieder geval een icecrush functie, anders gaat het helaas niet lukken!


Wat heb je nodig voor ongeveer 4 porties?

4 overrijpe bananen (het is echt belangrijk dat je hele rijpe, liefst overrijpe bananen gebruikt, anders is het ijs niet zoet genoeg)

plantaardige melk naar keuze

4 el cacaopoeder

1 tl vanille essence

4 el gehakte pure chocolade


Bereidingswijze:

Stap 1 Snijd de bananen in plakjes. Doe de stukjes in diepvrieszakjes, zorg ervoor dat ze plat liggen, zodat ze niet teveel aan elkaar vriezen. Laat ze ongeveer 2 uur lang in de vriezer liggen (of doe het een dag van te voren, zodat je gelijk met het ijs aan de slag kunt!) tot ze bevroren zijn.


Stap 2 Haal de bevroren bananen plakjes uit de vriezer en laat ze ongeveer 5 min. wat zachter worden, anders krijgt je blender het wel heel zwaar!

Doe ze in de blender met een bodempje plantaardige melk. Gebruik de icecrush functie om de bananenplakjes te pureren. Schraap af en toe de zijkanten schoon met een spatel en duw alles een beetje naar beneden. Je kunt de cacao en vanille essence al tijdens het blenden toevoegen, als je wilt. Als alle plakjes zacht zijn, is je ijs zo goed als klaar!


In principe kun je het ijs nu al serveren, we noemen het dan ook wel soft serve. In de vriezer krijgt een meer echte ijsstructuur.


Stap 3 Doe de gepureerde massa in een grote kom. Als je de cacao nog niet hebt toegevoegd, doe dat dan nu. Roer goed door elkaar en proef even of je zo tevreden bent met de smaak. Voeg anders nog wat cacao toe. Roer de chocoladestukjes erdoor. Doe alles in een vriezer bestendig afsluitbaar (hoog) bakje en zet minstens 2 uur in de vriezer. Als het ijs te hard is om uit te scheppen, kun je het nog even laten staan tot het wat zachter is.


De mogelijkheden voor variaties zijn ontelbaar. Je kunt i.p.v. chocola bijvoorbeeld ook de volgende smaken maken:


Tropisch: gebruik 3 bevroren bananen, 140 gr bevroren mango en 140 gr bevroren ananas, gebruik i.p.v. plantaardige melk een beetje sinaasappel- of ananassap


Aardbeien: gebruik 3 bevroren bananen en 150 gr bevroren aardbeien


Frambozen: gebruik 3 bevroren bananen en 150 gr bevroren frambozen


Heb jij deze banana nicecream gemaakt? Ik vind het heel leuk om te zien! Deel jouw creatie op Instagram en gebruik de hashtag #gewichtscoachdebbie of tag met @gewichtscoachdebbie. Ik deel jouw foto en post dan op mijn stories en highlight.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kokoscake