• Debbie

Bietenhummus

Persoonlijk vind ik bietenhummus het lekkerst, vandaar dit recept. Het is lekker bij de lunch op (geroosterd) brood, als tussendoortje op knackebrod, rijstwafels of toastjes of als groente dip. Ik heb er geen knoflook in gedaan, ik vind dat zelf namelijk niet zo lekker in deze hummus, maar als jij dat wel lekker vindt, kun je er knoflook aan toe voegen.


Wat heb je nodig?

1 blik kikkererwten (400 gr), 2 gekookte rode bieten, 2-3 el tahin, sap van een halve citroen of limoen, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl fijn zeezout, evt wat water en als je het lekker vindt, een teentje knoflook.


Werkwijze:

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet (vang het kikkererwtenvocht op, hier kun je bijvoorbeeld vegan mayo van maken!) Snijd de bieten in stukjes, pers de halve citroen of limoen uit. Doe de kikkererwten op een schone theedoek en wrijf zoveel mogelijk de velletjes eraf (dit hoeft niet persé, maar als je het wel doet krijg je een gladdere, zachtere hummus, dus het is wel de moeite waard!). Doe de kikkererwten met de tahin en citroensap in een kom en pureer met de staafmixer (of gebruik een blender). Voeg dan de bieten, komijn, koriander, zout en eventueel de knoflook toe en pureer tot het mooi glad en zacht is. Als je merkt dat de hummus te dik is, kun je wat koud water toevoegen tot het de gewenste dikte heeft. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper of andere kruiden.




27 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 9.00 - 17.30 uur

Dinsdag van 14.00 - 17.00 uur

Woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980