• Debbie

Bietensoep

Het is jammer dat in Nederland bietensoep niet heel vaak wordt gegeten, want het is verrassend lekker. Bovendien is het heel gezond, want bietjes zijn rijk aan vitamine C en ijzer. Soep eten is een makkelijke en lekkere manier om (extra) groente naar binnen te krijgen, 1 portie bevat ongeveer 200 gram groente.


Voor 4 personen (je kunt de soep invriezen, of eventueel de aantallen halveren als je met minder mensen eet)


Ingredienten:

2 rode uien, 1 el. olijfolie, 500 gram bietjes (voorgekookt), 1 grote zoete aardappel van ca. 300 gram, 1200 ml groentebouillon van een tablet, peper, zout. Als topping kun je kiezen voor: dille of peterselie, vegan feta in kleine stukjes of een schep plantaardige naturel yoghurt (zonder suiker).


Bereidingswijze:

Snipper de uien. Verhit de olijfolie in een soeppan, en bak hierin de uien zachtjes tot deze glazig is. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in blokjes (hoeft niet te netjes, want je gaat de soep straks pureren). Voeg de aardappel toe aan de ui en laat even meebakken. Controleer of de bietjes goed geschild zijn, haal eventuele schilletjes weg en snijd deze ook in stukjes. Voeg de bouillon toe aan het ui/zoete aardappelmengsel en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes zachtjes koken en voeg daarna de bietjes toe. Kook ongeveer 10 minuutjes of totdat de zoete aardappel gaar is. Pureer de soep en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Serveer in kommen met de vegan feta, kruiden en/of yoghurt. Eet smakelijk!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven