Brownie met kokosroom en candycane
  • Debbie

Brownie met kokosroom en candycane

Met Kerst mag je best wel wat lekkers, vind je ook niet? Daarom dit ooh zo foute, maar ooh zo lekkere recept. Als je de rest van de week weer normaal en gezond eet, en lekker gaat bewegen, komt het helemaal goed! Calories don't count on Christmas!


Je kunt 16 vierkante stukjes uit dit recept halen. Het beste is om ze een dag van te voren te maken.


Ingredienten voor de brownies:

120 gr suiker, 60 ml plantaardige olie (bijv. koolzaad- of rijstolie) of gesmolten margarine (bijv Wajang), 120 ml plantaardige melk, 1 theel. vanille extract, 160 gr pure (of extra pure) chocola, 80 gr bloem (ik gebruik zelf het liefst speltbloem), 2 eetl. cacaopoeder

Candycanes, ik heb voor elke brownie anderhalve candycane gebruikt, als je vegan wilt eten let er dan op dat er geen kleurstof E120 (ook wel karmijn) inzit, ik vond deze bij de Action.

Optie: voor de kokosroom: 2 blikken kokosmelk (geen light) en agavesiroop. Tip: de kokosmelk van de Lidl heeft een hele dikke laag room. Je kunt ook kant en klare plantaardige slagroom in een spuitbus kopen bij Albert Heijn, nog makkelijker!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van 20 bij 22 met bakpapier (als het even nat maakt, kun je het heel makkelijk in de schaal doen). Meng in een kom de suiker, olie, melk en het vanille extract tot de suiker zoveel mogelijk opgelost is. Smelt intussen de chocola au bain marie (dus in een kom boven een pannetje water dat je zachtjes aan de kook houdt). Doe nu de gesmolten chocola, bloem en cacaopoeder bij het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Werk snel, zodat de chocola niet stolt. Giet het beslag in de vorm. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, de brownies blijven dan lekker smeuig. Laat helemaal afkoelen en zet afgedekt een aantal uur weg (liefst tot de volgende dag), tot ze lekker smeug en niet meer kruimelig zijn. Haal ze dan uit de vorm, haal het bakpapier eraf en snijd ze in 16 vierkante blokjes.


Zo maak je de kokosroom: Zet een dag voor je de brownies wilt serveren de blikken kokosmelk in de koelkast. Als je de room wilt gaan maken, haal je ze er uit en schep je alleen de bovenste laag met room eruit, het vocht gebruik je niet (dit kun je voor een ander recept gebruiken, bijvoorbeeld een smoothie). Schep de room in een kom , voeg naar smaak agavesiroop of een andere zoetstof toe en mix het luchtig met een handmixer. Je kunt het tot gebruik in de koelkast bewaren.

Voor het serveren hak je per brownie een halve candycane grof. Hier kun je naar eigen inzicht de brownies mee versieren!








0 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

Vrijdag van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980