- Debbie
Courgettesoep
Deze groene soep is, net als al mijn andere recepten, heel makkelijk te maken. Bovendien is deze soep slank en gezond!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
2 courgettes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 el olijfolie, 500 ml kraanwater, 1 groentebouillon tablet, 200 ml haver- of sojaroom, 1 el Italiaanse kruiden
Optioneel: vegan mozzarella (bijvoorbeeld van Violife), verse basilicum
Bereiden:
Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui tot deze glazig is, voeg de uitgeperste knoflook toe en laat zachtjes even meebakken. Snijd ondertussen de courgette in stukken en voeg deze toe. Laat 5 min. meebakken. Doe het water, bouillontablet en de haver- of sojaroom erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes 10 min. pruttelen of tot de courgette gaar is. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer door. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer (eventueel) met de mozzarella en basilicum. Eet smakelijk!

