• Debbie

Geroosterde tomatensoep

Bijgewerkt: mrt 25

Door de tomaten te roosteren in de oven, wordt je soep nog smakelijker!


Wat heb je nodig voor 4 personen (4 grote kommen)?

500 gr snack- of cherrytomaatjes en 500 gr trostomaten

3 tenen knoflook

2 uien

1 el olijfolie

1 a 2 el balsamicoazijn

Versgemalen peper en zout

1 liter groentebouillon (van tabletten)

verse blaadjes basilicum

3 el gedroogde Italiaanse kruiden

100 ml Alpro sojayoghurt mild and creamy zonder suiker (no sugars) of 100 ml haver- of sojaroom


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de trostomaten in vieren, laat de kleine tomaatjes heel. Leg ze in een ovenschaal.

Pel de uien en snijd in kwarten, haal de velletjes van de tenen knoflook. Doe de ui en knoflook bij de tomaten in de ovenschaal. Schep om met olijfolie, peper, zout en balsamico azijn.

Rooster de tomaten ongeveer 30 min. in het midden van de oven. Schep af en toe om.


Maak ondertussen de groentebouillon in een grote soeppan.

Doe de inhoud van de ovenschaal bij de bouillon en laat ca. 15-20 min. zachtjes pruttelen. Pureer de soep, proef en breng zonodig op smaak met kruiden, zout of peper.


Meng de yoghurt of room met de Italiaanse kruiden, houd 4 eetlepels achter en roer de rest door de soep. Roer goed door en laat nog 5 min. doorwarmen.


Serveer de soep met een eetlepel kruidenroom per persoon en wat basilicumblaadjes.

Lekker met geroosterd brood en plantaardige boter of een tosti met vegan kaas.


Heb je deze soep gemaakt? Ik vind het heel leuk om dat te zien! Deel jouw creatie op Instagram met de hashtag #gewichtscoachdebbie of tag @gewichtscoachdebbie. Ik deel jouw foto dan in mijn stories en highlights.




7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven