Griekse Stifado (stoofschotel met TVP)
  • Debbie

Griekse Stifado (stoofschotel met TVP)

Bijgewerkt: 10 nov 2019



Uiteraard is dit een plantaardig gerecht. Ik heb het gemaakt met TVP beef (zie foto), TVP is een afkorting van Textured Vegetable Protein. Het heeft als het gaar is een lekkere, vlezige structuur. TVP beef kun je kopen bij de Toko, het is heel erg geschikt voor allerlei stoofschotels, zoals Goulash, Hachee, etc. Als je geen TVP kunt vinden, kun je voor dit gerecht ook bijvoorbeeld 2 pakjes "stukjes als van Rund" (Albert Heijn) gebruiken, die moet je dan te niet lang meestoven, maar even aanbakken, uit de pan halen en later weer toevoegen, als de saus klaar is.






Het recept is voor ongeveer 6 personen


Ingredienten:

1 zak TVP, 2 zoete witte uien, 1 pot zilveruitjes, 1 klein blikje tomatenpuree,

1 blik gepelde tomaten, 250 gr. kastanje champignons, 2 el olijfolie, 200 ml rode of witte wijn, scheut balsamico azijn, 2 tenen knoflook, 2 bouillonblokjes, 3 laurierblaadjes,

1 theel. rozemarijn, 1 theel. gedroogde basilicum, 2 theel. oregano, 2 kaneelstokjes (of 2 theel. kaneel), peper naar smaak.

Extra ingredienten voor een side salad: komkommer, paprika en tomaat (In de stifado zelf zitten erg weinig groenten!)


Bereidingswijze:

Week de TVP stukjes in warm water, zoals omschreven op de verpakking, knijp ze goed uit en laat even uitlekken. Verhit 1 el olie in een wok of hapjespan en bak de stukjes rond om bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart (Je kunt ze eventueel wat kleiner snijden, het zijn behoorlijk grote stukken) Snijd de uien fijn, maak de champignons schoon en snijd in stukjes. Laat de zilveruitjes uitlekken in een vergiet. Bak de ui in de andere el olijfolie, voeg de uitgeperste knoflook toe, bak tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Dan de champignons erbij doen en ook even meebakken. Doe nu de gepelde tomaten, wijn, bouillonblokjes, alle kruiden en balsamico erbij en breng aan de kook. Maak de tomaat fijn met een pollepel. Doe de TVP en zilveruitjes erbij en laat het geheel zachtjes koken op een laag pitje voor ongeveer een half uurtje. Proef en breng eventueel op smaak. Als je de saus te dun vindt, kun je deze eventueel wat indikken met maizena of aardappelzetmeel. Vis voordat je het stoofpotje serveert de laurierblaadjes er uit! Serveer er een salade bij van komkommer, tomaat en paprika.

Stifado is erg lekker met bulgur, rijst, brood of aardappelpuree. Kali orexi !


0 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

Vrijdag van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980