• Debbie

Groentestoofpotje met linzen

Door toevoeging van ras-el-hanout heeft deze groenteschotel een Marokkaans tintje. De linzen bevatten o.a. veel eiwitten en zijn mede daardoor een prima vleesvervanger. Het stoofpotje is lekker te combineren met bulgur of couscous. Als je het met meer dan 4 mensen wil eten, zou je er eventueel nog hummus en falafel bij kunnen serveren.


Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 el olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 courgettes, 1 rode paprika, 600 gr linzen (bijv. 1 blik van 400 gr en 1 kleintje van 200 gr), 1 fles tomatensaus van 500 gr (bijv. Heinz Tomato Frito bio), 2 el ras-el- hanout, 1 tl komijnzaad, 1/2 tot 1 tl cayennepeper

bulgur of couscous


Bereiding:

Snipper de ui en pel de knoflook. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui samen met de uitgeperste of fijngesneden knoflook tot de ui glazig is. Snijd de courgettes en de paprika in stukjes. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de courgettes en paprika toe aan de ui en bak even mee. Voeg de ras-el-hanout, komijnzaad en cayennepeper toe en laat even meebakken, schep af en toe om.


Kook ondertussen de bulgur of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat ca. 5-8 min. zachtjes koken (of tot de groenten beetgaar zijn) en voeg dan de linzen toe. Laat alles goed doorwarmen en roer af en toe. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.


Serveer met de bulgur of couscous. Eet smakelijk!









13 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 9.00 - 17.30 uur

Dinsdag van 14.00 - 17.00 uur

Woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980