• Debbie

Havermout ontbijtkoekjes

Deze koekjes zijn vullend genoeg om als ontbijt te eten. Maar ze doen het ook heel goed als gezond tussendoortje, bijvoorbeeld voor het sporten! Maak er gelijk lekker veel (gewoon de hoeveelheden verdubbelen) en vries ze in!


Wat heb je nodig?

Voor 6 koeken:


1 grote rijpe banaan (des te rijper, des te beter), 80 gram fijne havermout, 4 (gewone geen medjool) dadels, 30 gram kokosrasp

Optioneel: 1 eetl. gedroogde cranberries, 4 halve pecannoten (gehakt)


Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Snijd de dadels in kleine stukjes. Prak de banaan fijn in een kom en meng met de havermout, dadels, kokosrasp en eventueel de pecannootstukjes (de cranberries nog niet!). Meng goed door elkaar (het liefst met je handen, dat werkt het best!). Verdeel in 6 ballen, (als je cranberries wilt toevoegen, uw deze er dan goed in zodat ze niet aan de buitenkant van de koeken zitten, anders verbranden ze) en rol deze door wat kokosrasp.

Leg de ballen op de bakplaat en vorm ze tot ronde koekjes. Bak ze voor ongeveer 20 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster. Pas uit de oven zijn de koekjes nog enigszins knapperig, als je ze bewaart worden ze wel wat zachter, maar nog steeds heel lekker!

Als je ze als ontbijt eet kun je er gerust 2 nemen, als tussendoortje liever 1!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven