• Debbie

Kerrierijst met groente

Bijgewerkt: mrt 25

Een lekker pittig rijstgerecht dat je makkelijk kunt aanvullen met bijvoorbeeld cashewnoten, pinda's of vegan kipstukjes voor extra eiwitten, en een lekkere bite. Heel lekker met seroendeng en gebakken uitjes.


Wat heb je nodig voor ca. 4 tot 5 personen?

2 tenen knoflook, 1 ui

1 el olijfolie

1 tot 2 el Patak’s currypasta Madras, ligt eraan hoe pittig je het wilt hebben

1 tl kerriepoeder, 1 tl komijnpoeder

Ca. 60 gr geraspte kokos

200 gr rijst

200-250 ml water

400 gr sperziebonen, 300 gr winterpeen, 150 gr diepvries tuinerwten of doperwten

Voor erbij: seroendeng, cashewnoten en/of pinda’s


Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat staan tot gebruik.


Snipper de ui, snijd de teentjes knoflook fijn.

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ca. 1 cm. Schrap en was de wortels en rasp ze vervolgens.


Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan, roerbak de ui met de kerrie- en komijnpoeder, currypasta en de geraspte kokos ca. 1 min. Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe. Laat dit ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Als het water teveel verdampt, kun je eventueel nog wat water toevoegen, maar niet teveel anders wordt het te nat. Als de sperzieboontjes bijna gaar (beetgaar) zijn kun je de (bevroren) erwtjes en de geraspte wortel toevoegen. Laat alles nog ongeveer 5 tot 10 min. garen. Als alle groenten gaar zijn voeg je de gekookte rijst toe en roer je alles goed door elkaar. Breng op smaak met ketjap en eventueel wat zout. Laat het gerecht goed doorwarmen en serveer eventueel met seroendeng, cashewnoten en/of pinda’s.


Dit gerecht is ook heel lekker met vegan kipstukjes.


Wil je liever een low fodmap variant van dit gerecht maken? Kijk dan maandag 8 maart op de website van mijn collega Danielle van Buikfijn https://buikfijn.com/?s=weekmenu


Heb je 1 van onze gerechten gemaakt? Wij vinden het heel leuk om te zien! Deel jouw creatie op Instagram met de hashtag #buikfijn of #gewichtscoachdebbie of tag ons @buikfijn @gewichtscoachdebbie in je post.







Danielle van Buikfijn heeft een lowfodmap en glutenvrije versie van dit gerecht gemaakt, kijk op https://buikfijn.com/

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven