• Debbie

Kokoscake

Bijgewerkt: mrt 25

Deze vegan cake is zo makkelijk om te maken, en zo lekker. En nog lekkerder smaakt hij, als je weet dat er geen dierlijke ingredienten zijn gebruikt!


Wat heb je nodig:

200 gr bloem

50 gr geraspte kokos

20 gr maïzena

1 zakje bakpoeder (16 gr)

150 gr suiker

100 ml koolzaadolie

150 ml amandelmelk (andere plantaardige melk kan ook)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een laag rechthoekig cakeblik of brownievorm (ca. 15 x 20 cm) of rond cakeblik (ca. 18 cm) met bakpapier.


Meng met een garde de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de olie en amandelmelk toe en meng met mixer of spatel snel tot en glad en dik beslag. Verdeel het beslag over het cakeblik.


Zet ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot deze goudbruin en gaar is. Laat afkoelen in de vorm op een rooster. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt (vegan cakes zijn vaak wat kruimelig en als je ze snijdt terwijl ze nog te warm zijn kan de cake scheuren en uit elkaar vallen). Even wat geduld dus, al is dat moeilijk!


Wil je liever een fodmap variant van deze cake maken? Dat kan! Ga dan naar de website van mijn collega Danielle van Buikfijn + voeg link naar recept toe +.


Heb je deze cake gemaakt? Dat willen wij graag zien! Deel een foto van jouw creatie op Instagram en gebruik de hashtag #buikfijn of #gewichtscoachdebbie of tag @buikfijn of @gewichtscoachdebbie in je post.











14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven