• Debbie

Lente kwark taartjes

Bijgewerkt: apr 1

Deze taartjes zijn gezonder dan je misschien denkt, je kunt ze ook prima als ontbijt eten. Ze zijn heel erg geschikt om te serveren bij de paas brunch.


Wat heb je nodig voor 8 stuks?

4 el olie (bijv kokosolie, koolzaadolie of zonnebloemolie)

75 gr dadels

150 gr havermoutvlokken

15 gr geschaafde amandelen

15 gr geraspte kokos

100 gr appelmoes (ongezoet)

ca. 16 el. sojakwark naturel (bijv van Albert Heijn)

1 a 2 perziken (ligt aan de grootte), nectarines of ander fruit naar keuze

8 tl. abrikozenjam (of een andere smaak, naar keuze)


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Als je kokosolie gebruikt moet je die voor gebruik eerst even laten smelten in een pannetje.

Hak de dadels fijn.

Maal de havermout samen met de dadels, (gesmolten) olie, amandelen en kokos fijn in een keukenmachine. Het kan ook in een blender, maar dat werkt alleen als je een krachtige blender hebt, zorg er dan voor dat de dadels heel fijn gehakt zijn. Roer de appelmoes er door en kneed het deeg goed door met je handen.


Bekleed een muffin- of cupcakevorm met 8 papieren vormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes en duw met een natte lepel (of je handen) het beslag tegen de randjes tot je een goed vulbaar taartvormpje hebt.

Bak de taartvormpjes ca. 35 min. Schil ondertussen de perzik(en) of maak het andere fruit dat je wilt gebruiken schoon. Snijd in mooie plakjes.

Laat de taartvormpjes goed afkoelen voordat je ze vult. Schep ca. 2 el kwark in 1 vormpje, verdeel er een theelepel jam over en leg er een paar plakjes perzik (ca. 3 a 4) of plakjes ander fruit (of bessen) op.











18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven