• Debbie

Mango kokos overnightoats

Deze oats zijn heerlijk op een warme zomerochtend. En je maakt de oats 's avonds al, dus hoef je het 's ochtends alleen nog maar uit de koelkast te halen en de toppings er over te doen, zodat jij snel aan de dag kunt beginnen met een lekker ontbijtje!


Wat heb je nodig voor 1 persoon:

ca. 50 gr mango, 40 gram fijne havermout, 1 el lijnzaad, 1 el chiazaad, 50 ml havermelk (of andere plantaardige melk), 50 ml sinaasappelsap, 1 tl vanille aroma, 1 el geraspte kokos.


Hoe maak je het?

Snijd eerst de mango in stukken terwijl de schil er nog omheen zit. Dit doe je door iets minder dan de helft van de mango in de lengte er af te snijden, je probeert hierbij zo vlak mogelijk langs de pit te snijden. Waar de pit zit voel je al snel als je met je mes een stukje in de mango zit. Als je een deel hebt afgesneden leg je deze even op een snijplank met het vruchtvlees naar boven. Met een scherp mesje snijd je er nu ruitjes in waarbij de punt van je mes net niet door de schil gaat. Als je het mesje zachtjes in de mango drukt voel je aan de weerstand wanneer je de schil bereikt.

Als je het hele stuk mango op deze manier hebt ingesneden pak je de mango op en drukt met je duimen de schil ‘naar binnen’. Je ziet dat de mango nu als het ware binnenstebuiten klapt en je een soort egel hebt met blokjes mango in plaats van stekels. Met je mesje kan je deze blokjes er nu makkelijk af snijden. Je kunt de blokjes in een bakje in de koelkast bewaren tot gebruik, maar je kunt het ook invriezen. De rest van de mango kun je afgedekt bewaren in de koelkast, of ook alvast snijden op dezelfde manier, wel zo makkelijk!


Doe voor de oats de havermout, lijnzaad, chiazaad, havermelk, vanille aroma en de sinaasappelsap in een kom of afsluitbaar bakje, roer goed door. Zet in de koelkast tot gebruik. 'S ochtends doe je de mango stukjes erop en bestrooi je de oats en mango met de eetlepel kokos.24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven