• Debbie

No tuna kikkererwtensalade

Deze kikkererwtensalade is erg geliefd onder vegetariërs en veganisten. Het smaakt een beetje vissig door de toevoeging van zeewier, in de vorm van norivel. Een erg lekker plantaardig alternatief voor tonijnsalade!


Voor 2 personen (of 2 dagen)


Ingrediënten: 1 blikje kikkererwten (200 gr, uitlekgewicht 125 gr.), 1 el. kappertjes, 1 grote augurk , 1 norivel, 1 theel. citroensap (het makkelijkst is uit een flesje, omdat je maar heel weinig gebruikt in dit recept), 1 theel. mosterd, 1 theel.dille, 1 el. Remia mayolijn (of andere (plantaardige) mayonaise), peper, zout en paprikapoeder.


Bereiding: Laat de kikkererwten even uitlekken in een vergiet. Snijd de kappertjes en de augurk fijn, scheur het norivel in kleine stukjes. Doe de kikkererwten in een schaal en prak fijn met de mayolijn, mosterd, citroensap en dille. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de stukjes norivel toe, roer weer goed door en proef. Voeg naar smaak peper en zout toe en bestrooi met de paprikapoeder. Lekker op geroosterd brood of een bolletje met rucosla.
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven