• Debbie

Ontbijt Brownies

Bijgewerkt: mrt 25

Ja! Je leest het goed! Dit zijn eigenlijk geen echte brownies, maar een gezondere variant waar je lekker van kunt smullen als ontbijt of tussendoortje. Onder aan deze pagina vind je een link naar het recept van mijn collega Danielle van Buikfijn met wie ik samen het weekmenu voor de Week zonder Vlees heb gemaakt. Haar recepten zijn naast vegan ook low fodmap.


Met dit recept maak je 8 flinke ontbijtbrownies, of 16 tussendoortjes


Wat heb je nodig:

300 gr zeer rijpe bananen (is ongeveer 2 grote en 1 medium banaan)

35 gram 100% pindakaas

240 gram plantaardige yoghurt, bijvoorbeeld Alpro mild and creamy kokos

240 ml amandel- of havermelk

30 ml ahorn- of agavesiroop

2 ½ tl vanille essence

270 gram grove havervlokken

50 gr cacaopoeder

40 a 50 gr gehakte pure chocolade of (extra) pure hagelslag (het eigen merk van de Albert Heijn, Lidl en Jumbo zijn vegan)


Bereiding:

Verhit de oven voor op 180 graden. Bekleed een laag cakeblik of brownievorm met bakpapier.


Hak de chocolade fijn (sla deze stap over als je hagelslag gebruikt) Prak de bananen fijn, meng met de pindakaas, plantaardige yoghurt, amandelmelk, ahornsiroop en vanille in een kom. Meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de havervlokken, cacaopoeder en ca. 20 gr gehakte chocolade of hagelslag toe. Meng heel goed door elkaar. Doe het mengsel in de bakvorm en strooi de rest van de chocolade erover.


Bak 30 minuten in het midden van de oven. LET OP: open de oven tussentijds niet!! Doe na de 30 minuten baktijd de oven uit, maar laat de brownies nog 20 minuten in de oven staan. Haal ze na 20 minuten uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Snijd in 8 stukken als je ze als ontbijt wilt gebruiken of in 16 stukken voor een tussendoortje. Lekker met een drizzle 100% pindakaas of wat plantaardige yoghurt.


Bewaar de brownies tot gebruik in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen. Je kunt ze ongeveer 2 maanden in de vriezer bewaren.


Heb jij deze brownies gemaakt? Ik vind het leuk om jouw creatie te zien! Post je gerecht op Instagram en gebruik de hashtag #gewichtscoachdebbie of tag @gewichtscoachdebbie in je post. Ik deel de foto van jouw creatie dan in mijn stories en highlights!





Ga voor de brownies van mijn collega Danielle naar https://buikfijn.com/


45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven