• Debbie

Pasta met bloemkool, hummus en vegan spekjes

Bijgewerkt: mrt 25

Met hummus kun je zoveel meer dan alleen op je crackers of brood smeren! Gebruik het eens om een lekkere romige pastasaus mee te maken, zoals in dit gerecht. Het zal je verrassen, ik beloof het!


Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 bloemkool (of andere groente zoals broccoli of spinazie)

1 ui

1 el olijfolie

2 bakjes naturel hummus (400 gr.)

1 pakje haver- of sojaroom (200 ml) bijv. die van Albert Heijn, Alpro of Oatly

2 tl uienpoeder

2 tl knoflookpoeder

4 el edelgistvlokken

300 gr volkoren fusilli

1 pakje (175 gr) vegan plant spekjes (die van Vivera vind ik persoonlijk het lekkerst)


Hoe maak je het?

Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook in ruim water in ca. 6 min. beetgaar. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Maak ondertussen de hummus saus. Verwarm de haverroom in een steelpannetje, roer de hummus erdoor en meng tot een gladde saus met een garde. Breng op smaak met de uien- en knoflookpoeder en peper. Voeg als laatst de edelgistvlokken toe. Roer alles goed door elkaar.


Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui tot deze glazig is, voeg de spekjes toe en bak eventjes mee. Giet de bloemkool en de pasta af en voeg deze toe aan het ui spekjesmengsel, meng goed door elkaar en voeg als laatste de hummussaus toe. Warm alles al roerend goed door.


Wil je liever een low fodmap variant maken van dit gerecht? Kijk dan maandag 8 maart a.s. op de website van mijn collega Danielle https://buikfijn.com/?s=weekmenu


Heb je één van onze gerechten gemaakt? Wij vinden het heel leuk om te zien! Deel jouw creatie op Instagram met de hashtags #buikfijn of #gewichtscoachdebbie of tag ons @buikfijn of @gewichtscoachdebbie in je post.





8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven