• Debbie

Pasta ovenschotel met spinazie

Dit recept aten wij al regelmatig toen ik nog vegetarier was. Ik weet niet eerlijk gezegd niet meer waar ik het vandaan heb. Ik heb het toen ik veganist werd geveganized en dat is aardig gelukt!


Wat heb je nodig voor 4 personen

300 gr volkoren fusilli, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 el Italiaanse kruiden, 1 tl kaneel, 1 el olijfolie, 300 gr vegan rulgehakt (bijv. van de Lidl of AH), 400 gr gepelde tomaten uit blik, 600 gr verse spinazie, 100 gr Violife geraspte mozzarella of andere vegan geraspte kaas.


Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en hak de spinazie grof.


Verhit een wok of hapjespan op laag vuur en verwarm de gepelde tomaten met het vocht hierin, maak ze kleiner met een houten lepel. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken tot alles op is. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout.


Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig, pers de knoflook er bovenuit en bak even mee, voeg het gehakt en de kaneel toe en bak ongeveer 3 a 4 minuutjes.


Giet de pasta af en schep met het gehakt en de kaas door de spinazie.

Doe alles in een ovenschaal en bak in het midden van de oven ongeveer 20 min. Schep af en toe om.


Eet smakelijk!


Ga je dit recept maken? Ik zou het heel leuk vinden om jouw creatie te zien! Als je me in je post tagt (op Instagram), kan ik het zien. Ik deel dan jouw creatie in mijn stories en highlight!

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven