• Debbie

Pindasoep

Bijgewerkt: 20 feb 2020

Een makkelijke en slanke versie van pindasoep.


Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 rode ui, 1 teen knoflook, 1 stukje gember van ca. 2 cm., 1 theel kerrie, 2 theel sambal, 1 el ketjap, 6 winterwortels, 1 el rijstolie, 4-5 el 100% pindakaas,

2 groentebouillontabletten, 1 liter water, 100 gr. taugé, 4 el pinda's, koriander


Bereiden:

Rasp de winterwortel en snijd in stukken. Snipper de ui, schil en rasp de gember, snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan, en bak hierin de ui met de gember, knoflook en kerriepoeder tot de ui glazig is. Voeg dan de winterwortel toe en laat even meebakken. Doe het water, bouillontabletten, ketjap en sambal erbij en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken, of tot de wortel gaar is. Roer de pindakaas erdoor (het hangt van je eigen smaak af of je 4 of 5 el gebruikt) en pureer de soep. Proef en breng op smaak met ketjap, sambal, zout en/of peper.

Serveer in soepkommen met de koriander, taugé en pinda's.




61 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven