• Debbie

Speculaasgranola

Als deze granola staat te bakken in je oven, zal je huis vervuld worden met de heerlijke, warme en knusse geur van speculaas. Daardoor past deze granola zo goed bij de herfst en winter. Eet de granola als ontbijt met (soja) yoghurt en wat fruit (vooral sinaasappel past er goed bij!). Echt genieten!


Ingrediënten voor een hele volle pot:

300 gram grove havermout (havermoutvlokken), 50 gram gepoft spelt (verkrijgbaar bij AH), 80 gram pecannoten, 120 gram cashewnoten, 200 gram zonnebloempitten, 120 gram walnoten, 30 gram gebroken lijnzaad, 4 el zonnebloemolie, 4 el agavesiroop, 6 theel. speculaaskruiden, 150 gram blanke en gewone rozijnen of cranberries.


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de zonnebloemolie met de agavesiroop en de speculaaskruiden in een klein pannetje op lage warmte, gedurende ongeveer 1 minuut. Hak ondertussen de noten grof, niet te fijn. Meng de havermout, spelt, granen en noten (de rozijnen niet meebakken, anders worden ze hard) door elkaar en giet het verwarmde olie/agavesiroop mengsel er goed doorheen met een lepel. Spreid dit mengsel over de bakplaat en bak gedurende een half uur in de oven. Schep regelmatig om, ongeveer om de 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen. Als de granola volledig is afgekoeld kun je deze in een grote pot met afsluitbare deksel doen, de granola blijft zeker 4 weken goed.





23 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

Vrijdag van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980