• Debbie

Thaise pompoensoep

Door de Aziatische smaken is deze pompoensoep net even anders. Lekker als voorgerecht, maar kan ook prima als maaltijdsoep gegeten worden. Wij aten deze soep vorig jaar met Kerst als voorgerecht en ik kan je zeggen dat hij heel erg in de smaak viel bij jong en oud!


Als je de soep als voorgerecht serveert is deze voldoende voor ongeveer 6 - 7 personen. Als maaltijdsoep voor ongeveer 4 - 5 personen.


Ingredienten: 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 3 el zonnebloemolie, 1 grote flespompoen (ca. 1300 gram), 1 handsinaasappel, 375 gr winterwortel, 1 tot 2 el rode currypasta (Koh Thai bij AH), 1 blik kokosmelk light, 800 ml groentebouillon van tablet, 20 gr verse koriander


Bereidingswijze: Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook ca. 5 min. Halveer de pompoen, verwijder de schil (je kunt bij flespompoenen er voor kiezen om de schil er om te laten, was de pompoen dan goed). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd beide helften in blokjes van ca. 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterwortel in plakjes.


Doe de pompoen, winterwortel, sinaasappel en currypasta (als je van lekker pittig houdt, gebruik dan 2 el) bij de ui en laat even zachtjes meebakken. Voeg dan de kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook, en laat met de deksel schuin op de pan 30 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander grof. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak. Serveer en bestrooi met de koriander. Eet smakelijk!



0 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

Vrijdag van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980