• Debbie

Vegan naanbroodjes

Het meeste naanbrood dat je in de supermarkt kan kopen, is helaas niet vegan. Maar gelukkig is het heel makkelijk om zelf te maken! En bovendien zijn ze snel klaar, want je bakt ze niet in de oven, maar in de koekenpan!


Wat heb je nodig?

200 gr bloem, 7,5 gr bakpoeder (een half zakje), 150 gr ongezoete naturel soja- of kokosyoghurt, 1 tl zout, 5 el olijfolie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderblaadjes (als je verse gebruikt, even fijnsnijden)


Werkwijze:

Zeef de bloem in een kom en voeg het bakpoeder en zout toe, meng het goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de yoghurt in. Kneed met je handen tot een soepel en samenhangend deeg. Is het te droog, voeg dan nog een klein beetje yoghurt toe, is het te nat, voeg dan nog wat bloem toe.


Meng in een klein kommetje de olie met de kruiden.


Bestrooi het aanrecht of werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rol. Verdeel in 8 stukken en rol deze elk uit tot het de vorm heeft van een naanbroodje.


Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag op hoog vuur (ik gebruik zelf graag een pannenkoekenpan). Bestrijk de naan met de olie en bak ze per 2 in de koekenpan (oliekant naar beneden!). Bestrijk de bovenkant van de naan ook met olie. Bak aan elke kant ongeveer 2 minuten. Je kunt de naanbroodjes van te voren maken, warm ze dan voor gebruik nog even op. Maar vers zijn ze het lekkerst!


Serveer de naan bij een currygerecht of snijd ze in repen en serveer ze met een lekkere dip of hummus. Kerriehummus smaakt er bijvoorbeeld echt heerlijk bij!








Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

Vrijdag van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980