• Debbie

Zoete aardappelsoep

Een gezonde en lekkere soep! Deze soep kun je prima als hoofdgerecht eten, door de vele groenten die erin gaan, vult hij goed. Je kunt er eventueel nog wat geroosterde kikkererwtjes aan toevoegen of er stokbrood met hummus bij eten.


Wat heb je nodig (voor 6 personen)?

1 kilo zoete aardappels, 2 grote winterpenen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 stukje verse gember van ca. 2 cm, 2 tl komijnpoeder, 1 el kerrie massala poeder, 2 volle tl sambal, 800 ml kokend water, groentebouillonblokjes (ca 3), 250 ml kokosmelk, 1 el olijfolie, sap van 1 limoen


Bereidingswijze

Schrap of schil de winterpenen, spoel ze af en snijd in blokjes. De zoete aardappels hoef je niet te schillen, als je ze goed wast kun je ze met schil eten. Snijd de zoete aardappels ook in kleine blokjes. Schil het stukje gember en pel de knoflook en snijd ze beide heel fijn. Snipper de ui.

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui met de knoflook en de gember. Voeg de kerrie, komijn en sambal toe en laat even meebakken, doe de zoete aardappel en wortel erbij en roer goed om. Bak voor een paar minuutjes mee.

Maak de groentebouillon door kokend water aan de bouillonblokjes toe te voegen en even door te roeren. Voeg toe aan de groenten. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 30 min. zachtjes koken. Controleer af en toe of de groenten zacht zijn.

Pureer de groenten met de staafmixer en voeg daarna de kokosmelk en het limoensap toe. Roer goed door en proef. Breng eventueel op smaak.

De soep hoort dik te zijn, je kunt eventueel meer kokosmelk of bouillon toevoegen als je dat niet lekker vindt. Eet smakelijk!




0 keer bekeken

Debbie Buutveld

L.C. van der Vlugtstraat 56

1333 MP Almere 

Email: Gewichtscoachdebbie@kpnmail.nl

Telefoonnummer: 06 30156952

 

Maandag van 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

Vrijdag van 14.00 - 17.00 uur

 

 

Fotografie door Maya @pinklemonphotography 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

KvK nr. 75497980